Tuesday, October 4, 2011

4th October 2011.... menjadi tragedi Oktober ku... :( hai apa le nasib... so far so good je... tp memang le, malang nda bebau... aku mengalami kemalangan 'kecil' (bagiku le) di roundabout sg akar pagi td. Kemalangan ani nda disengajakan... langsung nda terlintas kan belaku perkara ani. Mulanya ada accident yg membabitkan kereta avanza hitam, kesian jua anak atu le, mana inda, sampai tebalik ku liat ketanya... tau2 aku tah plang lepas atu, tp nasib jua nda apa2... kereta saja yg apa2... :( Memandangkan ani kali pertama ku accident (bukan plang mendoakan ada lagi eh) tp hopefully, yg 1st n the last le, aku menjadi gugup, nda tau kan buat apa, nasib ada my sister menenangkan... walaupun ia terkejut jua. Yg memberi malas, dengan accident ani, tau le cina kan, nda mau2 fesyennya. Diuyungnya ku, fikirnya kami kan lari, walhal aku kan mencari tempat yg clear sikit utk settle masalah atu. Banar plang aku mesti stay d tempat kejadian, tp for me, just a small matter wah... just scratch arah keretanya, aku yg teruk, smpi pintu nda berapa ngam kalau ditutup, paksa ditutup kuat2... ia nda mau2 smpi membawa kes ani ke balai polis, terpaksa tah ku contact my dad lagi, sal nda tau apa kan ku buat. Sana jua ingau kan ngtar my sister sekulah lagi, then ada meetng lagi di PPA, Penanjong. Mau nda mau terpaksa settle di Balai Polis Berakas, nasib jua ia nda jd mendakwa aku, sal usul2nya atu ia memblame aku... in the end, ia mau buat statement saja sal ia mau claim insuran ketanya. My case, my bro n dad sepakat, nda mau memanjangkan kes ani, just usai saja sendiri, sal minor je scratch arh my car atu. Mau jua kan 300 ngusai, after kami tanya di workshop atu le... tp alum tau bila masuk workshop sal memandangkan keta atu beguna utk ku bawa kaja... hmmm... mana kan cari duit ni...


fly away at 3:47 PM

Tuesday, September 27, 2011

Nah.... akhirnya dapat jua ku akses balik blog ani... atu betaun baru kan meng update heheh... tp nda apa... this time aku kan cuba 'aktif' balik :) but for now... aku nda masukkan gmbr dulu... ikutkan hati byk plang eh... ganya sabar... pelahan2...


fly away at 6:46 PM

Saturday, November 6, 2010

Perkahwinan my cuz, Azizah dan hubbynya
yg berlangsung pada 13 Jun 2010

Hari tu, cuaca agak mengizinkan, Alhamdulillah...

Q

Perjalanan kami ke Temburong cuma mengambil masa kira-kira 45 minit bila menggunakan perahu. Semua keluarga ke sana, cuma nda semua ikut boat ani. My bro n sis pakai kereta melalui jln Limbang, wish kan ikut drg tp malas jua sal gerenti batah tu.

iski dlm boat ni... hehe

Sesampai kami di tambing Temburong tu, kami disambut oleh bas yg disediakan oleh keluarga pengantin ni. Dlm bas sempat g posing tu hehe

This is me n my cuz yg bulat heheh, jgn mare, yg banarnya sama bulatnya hahaha

Sesampai kami di sana, sunyi masih le, sal kami awal setengah jam dari waktu jemputannya. Menunggu le lagi keluarga lain yg dalam perjalanan menggunakan kereta tu.



After awhile baru tah my other families sampai, semuanya excited :)




Resah jua menunggu, maklum pasal awal datang kan hehe...

Antara jemputan yang hadir


Suasana di bilik pengantin, getting ready :)

Sempat jua kami ngambil photo, tp sygnya nda sempat begambar wt pengantin tp nda apa le...



Sempat posing g ni ehhe


Masa untuk berziarah...
Ni antara org2 'kuat' pengantin baru


Yeayyy... masa yg ditunggu2 oleh pengantin bini iaitu, ketibaan pengantin lakinya :) berseri2 je ku liat wajah pengantin bini, rasa ingin kan kawin jua olehnya chewahhh :p kan halnya nada calon hahaha....



Nampak sama kacak dan sama cantik. Masing2 tersipu2 malu, kena naya mana nda :)


Akhirnya selesai... alhamdulillah, semuanya berjalan lancar hari atu. Mudahan perkahwinan mereka ani diberkati Allah selalu, amin...

Sebelum balik, sempat g posing jap tu, biasa le, keluarga ku ani, sana-sini udah posing nya mengalahkan celebrity hehe... esp anak buah dan cuzziesku yg kecil2 atu. Tengok aja le.... apa pun we enjoy hari atu :)

Ha, yg ani waktu dlm boat perjalanan balik, my mum nampak agak takut sikit kalau dlm boat ani, kalau my dad nda ikut, confirm ia nda pigi jua :) my uncle n aunts cool aja tu hehe

Labels:



fly away at 11:21 PM


SiTiFiZa ME
I am single and available, working, easygoing person, warm, friendly, and most of all, talkative

If you are an insect and I am a 'Slug' : Always up to some sort of a mischief! The mischievous gleam in your eyes is what makes you so cute and attractive to everyone. You are an extremely fun-to-be-with kind of person. No wonder people seek your company and look forward to include you for all get-together's. However, you are sensitive which is a drawback. People need to select their words while talking to you. If someone tries to fiddle around and play with words while dealing with you, it is enough to invite your wrath.

LOVE&HATE
Love music so much, watching movies n blogging :), Hate smoke n being controlled

WISH
Peace No War around the world
free counters


darLINKs*
Mama Iqah's
Shahdanny's
My WP Blog
x January 2009
x February 2009
x March 2009
x April 2009
x May 2009
x June 2009
x July 2009
x September 2009
x November 2009
x December 2009
x February 2010
x March 2010
x October 2010
x November 2010
x September 2011
x October 2011






Myspace Falling Objects
love_is_like_a_butterfly
ShoutItOut


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Ampuan CtFiza

Create Your Badge
[*`life iis shOrtt__ ]

they sayy iit takes a minute
tuh findd a SPECIAL persOn

ann hOur tuh
appreciiate them
a dayy tuh lOve them
budd an entire life

tuh ferrget them

life iis shOrt
sh0 cheriish

yOurr lOved ones
friendds

each other
__________________
lOve iis

sOmetimes lOst
sOmetimes deniedd
sOmetimes unrecOgnizedd

budd iin the endd
always fOundd with nO regretts

ferrever valued andd
kept treasuredd.
__________________